3-4 yaşına gelmesine rağmen özellikle geceleri altını ıslatan çocukların kuyruk sokumu bölgesine günde 1 kere hacamat yapılarak ilk geceden itibaren etkili sonuçlar alınabilir. Yaşla birlikte azalan alt ıslanma sorunu özellikle erkek çocuklarda 5 yaşına kadar görülebilir. Bu yaştan sonra hala altını ıslatan çocuklarda sağlık sorunları olduğu düşünülebilir. Anne ve babadan gelen bir özellik olduğu düşünülen sorun, mesane kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle gerçekleşir. İdrar kaçırma sorunu durup dururken ortaya çıkan bir çocukta psikolojik sorunlardan bahsedilebilir. Ancak tuvalet eğitiminin ilerleyen yaşa rağmen yerine oturmaması bir hastalık işaretidir.
Yetişkinlerde de Hacamat İle İdrar Kaçırma Sorunu Çözüme Kavuşur mu?
Yaşın ilerlemesiyle birlikte görülen sorunlar özellikle kadınlarda menopoz döneminden sonra hız kazanır. Böbrekler arkasında kalan kahil bölgesi ve bel kısmı altını ıslatma tedavisi için kullanılan geleneksel yöntemle dertlilere deva hastalara şifa aranabilir. Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen sorun, toplum içinde duyulmaması için genel olarak saklanır. Bu durum tedavinin erken dönemde yapılmasını engeller. Zaman içinde gülerken, ağır kaldırırken ya da merdiven inerken sorun yaşayan yetişkinlerin ilacı doğal ve geleneksel alternatif bardak tedavisinde saklıdır. Uygulamanın kuyruk sokumu, kahil bölgesi ve kafa kısmında yapılması tercih edilir.
Bir hastalık belirtisi olarak değerlendirilen idrar kaçırma sorunu, koruyucu tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilir. Deri altında kalan ve farklı sebeplerle tıkanan damarlardaki kirli kanın çekilmesini sağlayan geleneksel tıp yöntemiyle metabolizmanın işleyişi yeniden rutin haline döner. Vücutta biriken kirli kanın sağlıklı bir şekilde dışarıya alınmasını sağlayan sistem uzman ellerde başarılı sonuçların elde edilmesi için kullanılabilir. Tedavinin ilk aşamalarında hastalardan;
* sıvı alımının kontrol altına alınması
* fazla kiloların verilmesi ve
* uygulama süresince alkol ve gazlı içeceklerin tüketilmemesi istenir.
Geleneksel ve doğal tedavi uygulanan kişilerin tıp diline Kegel egzersizi olarak geçen uygulamayı yapmaları tavsiye edilir. Bunun için idrar yapma hissi geldiğinde kasla sıkılır ve idrar tutulur. Zaman içinde idrarı tutma sürelerinin uzaması istenir. İdrar kaçırma son derece ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği için hastaların bir uzman hekimden yardım alması önerilir.
Doğal Tedaviye İlave Olarak Dikkat Edilmesi Gerekenler
İdrar kaçırma sorunu olan kişilerin aldıkları sıvı miktarını dengelemesi gerekir. Geleneksel kupa tedavisinin yapılacağı seansa gelmeden en az 4 saat önce katı ve sıvı gıda alımının durdurulması uygulamanın başarısını doğrudan etkiler. Bol lifli gıdalar tüketilerek olası kabızlık sorunları ortadan kaldırılmalıdır. İdeal kilonun korunması için de gerekli görülmesi halinde geleneksel ve alternatif tedavi yönteminden yararlanılabilir. Akupunktur ve hipnoz gibi yardımcı tedaviler uygulamanın etkilerinin daha net görünmesini sağlar.
Bitkisel kürlerin tedaviye desteği; geleneksel tıp uygulaması sürdürüldüğünde bitkisel kürler de kullanılabilir. Çocuklar ve yetişkinler için ayrı dozlarda hazırlanıp kullanılacak otlarla doğadan gelen şifa mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi için kullanılır. Binbirdelik otu, kranberi, gosha-jinki-gan, mısır püskülü, atkuyruğu, cüce palmiye ve civan perçemi ile hazırlanacak çaylar gün içinde önerilen miktar tedaviye yardımcı olarak değerlendirilebilir. Pek çok hastalığın ve sıradan sağlık sorununun etkili bir şekilde ortadan kalkması için tıbbi ve cerrahi müdahale öncesinde önerilen geleneksel tıp uygulaması, herhangi bir zararı olmadığı için farklı ihtiyaçlarda uzman ellerde uygulanabilir.