Medikal Sülük Tedavi Yöntemi
Sülük tedavisi genel olarak medikal sülük çeşitleri ile birlikte gerçekleştirilen bir tedavi yöntemi olarak ön plana çıkmaktadır. Özel bir üretim kapsamında belirli kurallar çerçevesinde tamamen hijyenik bir ortamda yetiştirilen bu sürükler, yalnızca tedaviye özel olarak değerlendirilmekte ve bir kez kullanılmaktadır. Geçmişten günümüze kadar her daim bilinen bu tedavi yöntemi, aslına bakılırsa üretimleri sağlanan bu sülükler adına doğal ilaç deposu ismi de verilmektedir. Bu varlıkların doğal yapılarında tedavi edici birçok değişik özelliğe sahip enzimler bulunmaktadır.
Eglin ve hirudin bunlar içerisinde en çok bilinen enzimlerdir. Vücudun farklı hastalıklara karşı gösterdiği dirence daha güçlü bir katkı sağlayarak kısa süre içerisinde problemleri minimum seviye indiren bu sürük enzimleri, oldukça değişik katkılar da getirmektedir. Antibiyotik, antibakteriyel; antikoagülan, antifungal ve aynı zamanda antiviral kan lenf dolaşımını arttırıcı bir etki sağlayarak vücudun sürekli olarak kendisine korumasına, bağışıklık sisteminin düzenli şekilde güçlük almasına olanak vermektedir.
Bu yüzden günümüzde düzenli şekilde belirli aralıklarla periyodik olarak ve mutlaka gerçekleştirilmelidir. Küçükten büyüye kadar değişik yaş kriterleri kapsamında hiç bir ağrı veya acı olmadan rahatlıkla gerçekleştirilen bu sülük tedavisini, değişik hastalıklar yaşayan birçok insan değerlendirebilir.
Medikal Sülüklerin Özellikleri
Sülük tedavi yöntemi kapsamında farklı noktalara dikkat edilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Hassas bir işlem olmakla birlikte sülük terapi yöntemi kapsamında, sülüğün mutlaka tedavinin yapılacağı yeri tutması için özel olarak bir ayarlama gerçekleştirilir. Keskin olan dişleri ile birlikte üç ayrı çene yapısı bulunmaktadır. Neredeyse gözle görülmeyecek kadar çok minik dişlere sahip olan sülükler, yüzeysel olarak ısırık gerçekleştirirler. İlk ısırık ile birlikte uyuşturucu etkisi ortaya çıkardığından dolayı, ilk ısırık küçük bir his uyandırır.
Yüzeysel olarak gösterilebilecek olan salgı ile birlikte bu ısırık kapsamında, vücuda yayılan bu salgı özellikle ağrı önleyici bir özelliğe sahip olduğundan dolayı etkili bir katkı sunar. Tedavi yöntemi başladığı andan itibaren ilk 20 ya da 30 dakika içerisinde faydalı enzimler doğrudan vücuda yayılır. Gerçekleştirilen bu yöntem kapsamında bir seans ortalama 45 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.
Salgılanan enzim ile birlikte yüzeysel gerçekleştiren ısırıklar sayesinde, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve vücudun kirli kanda biriken birtakım problemler dışarı atılmaktadır. Bu sayede kan dolaşımı daha sağlıklı olarak gerçekleşirken, vücutta biriken ağır metaller ve toksinlerin de dışarı çıkarılmasına önemli bir olanak elde edilir. Özellikle zaman içerisinde vücudun artık kendisini de daha hızlı şekilde iyileştirmesine olanak vermektedir. Bu bağlamda vücut ağrıları ile birlikte eklem problemlerinde mutluluk verici olumlu sonuçlar elde edilmektedir.
Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?
Günümüzde akla gelebilecek birçok değişik problem karşısında tıbbi sülük yöntemi çok fazla değerlendirilmektedir. Özel olarak belirli koşullar altında ve hijyenik bir şekilde üretimleri gerçekleştiren bu sürükler osteoartrit, artrit ya da osteartroz ve tenisçi dirseği gibi problemler karşısında önemli bir etken sunmaktadır. Aynı zamanda disk kayması ve bel kayması, pıhtılaşma eğilimleri; syatik, iltihabik ya da mikrobik hastalıklar ile birlikte tromboz gibi daha birçok değişik hastalık karşısında sülük tedavisinin önemi çok büyüktür.
Çok eski dönemlerden günümüze kadar uygulanan bu yöntem kapsamında ayrıca cilt hastalıkları ve enfeksiyonuna ile birlikte diş problemleri gibi sorunlara karşı da önemli bir tedavi gerçekleştirmektedir. Mikrocerrahi veya plastik cerrahi yöntemleri kapsamında da yaraların iyileşmesini hızlandırmada, temizlenmesinde günümüzde yoğun şekilde değerlendirilebilmektedir. Mutlaka doğru tedavi yöntemi altında ve hijyenik bir ortamda üretimleri gerçekleştirilmiş özel sürü çeşidiyle bu tedavinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.