Hepatit, karaciğeri bitiren ve ölümcül olan bir hastalıktır. Kanla bulaşma riski olduğu için, hepatitli hastaların tedavisinde özel malzemeler kullanılır. Hacamat tedavisinde de bu hastaların malzemeleri özel olarak tercih edilmektedir. Karaciğerde iltihaplanma ve zedelenme hepatitle üst düzeye çıkabilir. Ülkemizde, üç buçuk-dört milyon kişi bu virüsü taşımaktadır. Diş çekiminde, kan naklinde, serum takma işlemlerinde ve diğer bütün kanla ilgili işlemlerde, hepatit bulaşma riski nedeniyle strilize sağlık ürünleri tercih edilmektedir. Her hasta için farklı sağlık ürünü kullanımı, tıp dünyasında zorunlu hale getirilmiştir.
Hepatit B Hastalığının Belirtileri
Bu hastalığın klinik belirtileri vardır. Kronik veya akut kategoride değerlendirilen bu hastalıkta, safra kesesi tıkalı olabilir veya açık olabilir. Sarılık da bu hastalıkta eşlik edebilir. Bunun yanı sıra siroz hastalığı da hepatitle ortaya çıkmaktadır. En yaygın olan türü hepatit b’dir. Bir üst düzeyi ise hepatit c’dir. Kan nakli veya kanla ilgili bütün kategorilerde hepatit testi önemlidir. İştahsızlık, karın ağrısı, ateşlenme, döküntüler, eklem ağrıları ve ürtiker, hastalığın ilk evresinde görülmektedir. İlerleyen safhalarda karaciğerde harabiyet artar. Bunun yanı sıra beyin fonksiyonları da olumsuz yönde etkilenir (ensefalaopatiye). Bu hastalığın hastalarda kronikleşmesi ile birlikte ataklar meydana gelir.
Bu Hastalığın Tedavisi
Bu hastalığın tedavisinde, hekimlerimiz, hastanın durumuna göre tedavi programı hazırlamaktadır. Hastalığın seviyesi ve derecesi, seans ve doz belirleme işleminde etkilidir. Hastanın durumuna göre tercih edilen yöntemler uygulanmaya başlar. Bu yöntemlerin başında hijyenik ortamlarda yapılan hacamat. doğal tedavi yöntemi gelmektedir. Bu yöntemde tercih edilen yöntemler, hepatit hastalığının bulaşıcı özelliğine göre değerlendirilmektedir. Hepatit tedavisi için gerekli bütün techizata sahip olan hijyenik kliniğimiz, bu hastalığın engellenmesi için özel olarak tasarlanmıştır.
Karaciğer üzerinden yapılan kan alma işlemleriyle, kandaki iltihapla oranı aşağı çekilmektedir. Hacamatla kan dolaşımı hızlanır ve hasta kendini daha rahat hisseder. Kan alma işlemlerinde, kan inceltici haplar ve yiyecekler alınmamalıdır. Ayrıca süt ürünleri yenmemeli ve iki gün süreyle efor isteyen işlerden uzak durulmalıdır. Bu tedavide anestezi yoktur. Uyuşturma işlemi ve benzeri işlemler uygulanmamaktadır. Ayrıca her hangi bir yan etki meydana gelmemektedir. Hastanın kan yapısına uygun kupa seçimi de önemlidir. Çocuklar için küçük kupa ve kilo olarak fazla olan hastalarda daha büyük kupalar tercih edilmektedir. Hijyenik klinik ortamında uzman hekimlerimizin gerçekleştirdiği seanslar, bir kaç defa tekrarlanabilir.
Bunun nedeni vücut yapısı ve hastalığın seviyesidir. Kirli kan koyudur ve mattır. Akışkanlık özelliği yoktur. Temiz kan açık kırmızı olur ve akışkan olur. Yapılan klinik deneylerle, kirli kanda çok miktarda zararlı mikroorganizma ve yağ kalıntılarına rastlanılmıştır. Hacamattan sonra yapılan kan testlerinde, kollesterol, kan şekeri ve diğer verilerin düştüğü görülmüştür. Ayrıca hangi bölgeden kan alınırsa alınsın, tansiyon dengelenmektedir.
Dünya genelinde tedavi özelliği gündeme gelen bu yöntem, büyük bir ilgi görmüştür. Tıp dünyasında kabul gören kan alma yöntemi, geleneksel tedavi yöntemleri kategorisinde kabul edilmiştir. Bu yöntem, yüz yılın başlarına kadar dünya genelinde bilinen tedavi yöntemlerinden biriydi. İlaç sektörünün yayılması ile birlikte bu yöntem unutuldu. Günümüz tıp dünyası bu yöntemi yeniden keşfederek, tedavi özelliğini kabul etmiştir.